Ortak çalışma alanı fikrini Türkiye’ye getiren Workinton, girişimciler ve startup’ların hayallerini gerçeğe dönüştürecek kuluçka ve hızlandırıcı merkezi kurdu.

ISTANBUL – Girişim fikirlerinin ticarileşmesi teknolojinin şekillendirdiği yeni ekonomik sistemin en önemli arayışlarının başında geliyor. Girişimcilerin iş hayatındaki tüm ihtiyaçlarının tek bir hizmet noktasında karşılanması ise çoğu zaman mümkün olmuyor. Bu durumda da daha başlangıç aşamasında birçok girişim fikri hayal kırıklığı ile sona eriyor.

Türkiye’deki girişim ve startup ekosisteminin nabzının attığı yerlerin başında gelen Workinton, genç girişimciler ve startup’ların hayallerini gerçeğe dönüştürecek kuluçka merkezini kurdu. Workinton Kuluçka Merkezi’nde, fikirlerin ticari hale gelmesi için tüm ihtiyaçlar karşılanıyor, mentorlar ve yatırımcılar tek çatı altında buluşuyor. Workinton Kuluçka Merkezi’nde ayrıca başka hiçbir kuluçka merkezinde olmayan 6’lı mentor takımı hizmet veriyor.

GLOBAL REKABET BAŞLIYOR

Türkiye’nin en yaygın kuluçka merkezi unvanını alan Workinton Kuluçka Merkezi’nde girişimciler, 14 şubeden faydalanıyor ve 3 program üzerinden destek alıyorlar. Ön Kuluçka, Kuluçka ve Hızlandırma Programları ile girişimciler, uluslararası arenaya daha kolay açılıyor.

İlk başta 15 girişimci ve startup’un dahil olduğu Workinton Kuluçka Merkezi’nde geniş iş bağlantısı (Networking), mentorluk ve danışmanlık, çalışma alanı ve alt yapı desteği, bulut teknolojisi desteği, devlet destekleri danışmanlığı ve eğitim seminer ve atölye desteği veriliyor.

WORKINTON KULUÇKA MERKEZİ NASIL ÇALIŞIR?

Workinton Kuluçka Merkezi’ne dahil olan girişimciler, öncelikle ön kuluçka aşamasında girişimlerini kuluçka sürecine hazırlıyor ve alt yapı hazırlıklarını tamamlıyor. Daha sonra Kuluçka Merkezi’ne seçilen girişimler, jüri elemesinden başlayıp yatırım sürecine kadar devam eden yolda kendilerini konumlandırıyor. Bu aşamada girişimler ilgili oldukları pazara güçlü şekilde hazırlanıyor, fikirleri üzerine eğitim, seminer ve mentorluklar alarak ürün veya hizmetlerini piyasaya sürmeye hazır haline getiriyor.

Son aşama olan Hızlandırıcı programında ise Kuluçka aşamasını tamamlamış girişimcilerin, veya ticari hayatına başlamış startupların, Workinton’un ulusal ve uluslararası geniş network ağı ile buluşturularak yatırım alma ve global olmalarına destek veriliyor.

TÜRKİYE’DE BİR İLK…

Workinton CEO’su Pınar Massena, Türkiye’de ilk kez dikey programlarla yürüyen bir sistem inşa ettiklerini söyleyerek, “Workinton Kuluçka Merkezi’nde her sektör için farklı bir mentor desteği sunabiliyoruz. Workinton’ın ortak çalışma alanı olmasından dolayı çok sayıda start-up üyesi var. Biz bunlara aslında bir iş ağı da sunmuş oluyoruz. Şimdi ise start-up’ların ihtiyaç duyduğu, sektöründe uzman kişilere ulaşmalarını sağlıyoruz. Start-up hangi sektörde faaliyet gösteriyorsa, o sektörün uzmanlarının değerlendireceği ve yine o sektörün uzmanları tarafından mentorluk alacakları bir temel kurduk” dedi.

HANGİ HİZMETLER VAR?

Türkiye’deki 12 melek yatırımcı ağının katıldığı Workinton Kuluçka Merkezi’nde girişimci ve startup’lar şu hizmetlerden yararlanıyor:

  • 6’lı mentor takımı – Her girişimci alanında uzman kişilerden oluşan 6’lı mentor takımı ile çalışıyor.
  • Akademik danışmanlar – Teorik bilgileri aktarılıyor, destek ve teşvikler konusunda bilgi veriliyor.
  • Sektör Uzmanları ile Buluşma – Girişimciler sektör uzmanları ile sık sık bir araya geliyor, özel saha bilgilerine ulaşıyor.
  • Global Erişim – Girişimciler, Workinton’un San Diego’daki ağını kullanma hakkı elde ediyor ve global yatırım ağlarına daha kolay erişiyor.
  • Yaygın Kuluçka Merkezi – Genç girişimciler ülke içinde de 13 Workinton ağını kullanıyor, işlerini daha hızlı yürütüyor.
  • Dikey Çağrı – Girişimciler özel çözümlere ulaşabiliyor ve hızlı bir şekilde yatırım süreci içine giriyor.