Bosch Grubu’nun termoteknik iş kolunda önemli uzmanlık merkezlerinden biri olan Bosch Termoteknik Türkiye, üstün teknolojisi ve ürün portföyüne kattığı yeni ürünlerle dünya pazarındaki konumunu her geçen yıl güçlendiriyor. Geniş bir coğrafyada 41 ülkeye ihracat yapan şirketin bu alanda ülke ekonomisi için yarattığı katma değer ve kazandığı başarı da takdir görüyor.
Bosch Termoteknik son olarak, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından gerçekleştirilen ve şirketlerin ihracat başarılarına göre değerlendirildiği ‘2016 İhracat Şampiyonları Ödül
Töreni’nde, ‘2016 İklimlendirme Sanayii İhracatı Birincisi’ ödülüne layık görüldü.
The Grand Tarabya Oteli’nde gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törende, ödülü, Bosch Termoteknik adına Türkiye, Orta Doğu ve Kafkasya Satış Genel Müdürü Zafer Polat, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’nın elinden aldı.
Manisa Fabrikası önemli bir uzmanlık merkezi
İklimlendirme sektörünün ihracat lideri Bosch Termoteknik, 2016 yılında, Manisa’da bulunan fabrikasından Avrupa, Kafkaslar, Ortadoğu, Körfez Bölgesi, Latin Amerika ve Uzak Doğu’daki toplam 41 ülkeye yaklaşık 256 milyon avro ihracat yaptı. İhracat başarısının yanı sıra Bosch Grubu’nun önemli bir üretim ve Ar-Ge üssü olan Manisa Fabrikası, dünyanın en fazla kombi üreten tesisleri arasında ön sıralarda yer alıyor. Kuruluşundan bu yana 6 milyonu aşkın kombi üreten Bosch Termoteknik’in sorumluluk alanında Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu ve Kafkasya bölgesindeki 17 ülke de bulunuyor.
Bosch Termoteknik Hakkında
Bosch Termoteknik, enerji verimli ısıtma sistemleri ile sıcak su çözümlerinde Avrupa’nın lider tedarikçisidir. 2016 yılında yaklaşık 14.300 çalışan ile 3,3 milyar avroluk (Yüzde 68’i Almanya dışında) ciro gerçekleştirmiştir. Bosch Termoteknik, birçok güçlü uluslararası ve yerel markaya sahip olup; Avrupa, Amerika ve Asya ülkelerinde çeşitlendirilmiş ürün gamıyla üretim yapmaktadır.
Bosch Grubu, dünyanın önde gelen teknoloji ve servis tedarikçilerinden bir tanesidir. Dünya genelinde yaklaşık 390.000 çalışana sahiptir (31 Aralık 2016 itibarıyla). Şirket, 2016 yılında 73,1 milyar Euro’luk satış gerçekleştirdi. Faaliyetleri dört sektöre ayrılmaktadır: Mobilite Çözümleri, Sanayi Teknolojileri, Dayanıklu Tüketim Malları, ve Enerji ve Yapı Teknolojileri. Önde gelen bir IoT şirketi olarak Bosch, akıllı evler, akıllı şehirler, ağa bağlı mobilite ve ağa bağlı üretim alanlarına yönelik yenilikçi çözümler sunmaktadır. Şirket; müşterilerine tek bir kaynaktan ağa bağlı, farklı etki alanları arasında çözümler sunmak üzere sensör teknolojisi, yazılım ve servisler konusundaki uzmanlığını ve ayrıca kendi IoT bulutunu kullanmaktadır. Bosch Group’un stratejik hedefi, ağa bağlı yaşam için inovasyonlar sağlamaktır. Bosch, yenilikçi ve heyecan uyandıran ürün ve servisleriyle dünya genelinde yaşam kalitesini artırmaktadır. Kısacası Bosch, “Yaşam için teknoloji” sunar. Bosch Group, Robert Bosch GmbH ve 60’a yakın ülkedeki 440 bağlı kuruluşu ve bölge şirketinden oluşmaktadır. Satış ve servis ortakları dahil edildiğinde, Bosch’un global üretim ve satış ağı neredeyse dünyadaki tüm ülkeleri kapsamaktadır. Şirketin gelecekteki büyümesinin temeli, yenilikçi gücüdür. Bosch, dünya genelinde yaklaşık 120 lokasyonda araştırma ve geliştirme alanında yaklaşık 59.000 çalışana sahiptir.
Şirket, “Hassas Makine ve Elektrik Mühendisliği Atölyesi” olarak 1886 yılında Robert Bosch (1861-1942) tarafından Stuttgart’ta kurulmuştur. Robert Bosch GmbH’nin özel sahiplik yapısı, şirketin uzun vadede planlama yapmasını ve geleceğini koruma üzere önemli yatırımları yapmasını mümkün kılarak Bosch Group’un girişimci özgürlüğünü garanti eder. Robert Bosch GmbH’nin yüzde doksan iki hissesi, bir vakıf olan Robert Bosch Stiftung GmbH’ye aittir. Oy haklarının büyük bir çoğunluğu, bir endüstriyel tröst olan Robert Bosch Industrietreuhand KG’de bulunmaktadır. Girişimci sahiplik görevleri, tröst tarafından yürütülmektedir. Geri kalan hisseler Bosch ailesine ve Robert Bosch GmbH’ye aittir.