Contemporary Istanbul (CI), 12. yaşını CI Yayınları’nın ilk kitabı olan “Collectors’ Stories” ile kutladı.

Geceye katılan isimler arasında Agah Uğur, Mustafa Taviloğlu, Leyla Alaton, İnci Aksoy, Banu& Hakan Çarmıklı,Eda & Sarp Evliyagil, Elif Dürüst, Ozan & Hale -Sani & Asuman Şener, Damla Şener Akkaynak, Onur Oben Akkaynak, Abdurrahim & Şükran Albayrak, Etel & Robert Baler bulunuyordu.

Türkiye’nin önde gelen 60 çağdaş sanat koleksiyonundan 120 eseri CI sırasında ilk kez bir araya getiren Collectors’ Stories projesi kapsamında Türkiye’nin önde gelen koleksiyonerlerinin kendi koleksiyonlarından seçtiği eserler geçen yıl fuar alanında 1.500 m2’yi aşan bir alanda sergilenmiş ve büyük ilgi görmüştü.

Collectors’ Stories sergisinin başarısı ile beraber 2017 yılında Collectors’ StoriesKitabıBarbaros Reserve Bodrum Projesi’nin desteğiyle hayata geçiyor. Kitabın ön lansmanı Cuma akşamı Barbaros Reserve Bodrum’da düzenlenen bir yaz etkinliği ile kutlandı. Kitabın lansmanı ise Contemporary Istanbul’un 12. Edisyonu sırasında yapılacak.

Eser seçiminin bizzat koleksiyonerler tarafından gerçekleştirildiği serginin kitabı, genç koleksiyoner adaylarının yanı sıra sanatseverlere de yol gösterecek. Türkiye’de koleksiyonerlerin kişisel estetik anlayışlarını sunmalarına olanak sağlayan ve sanat koleksiyonerliğinin geçirdiği dönemsel değişimleri ve bugününü de sunan Collectors’ Stories kitabının dağıtımı uluslararası öncü sanat kurum ve kuruluşlarına yapılacak.

Barbaros Reserve Residence bahçesinde düzenlenen gecede özel olarak disiplinler arası yerleştirme sergisi gerçekleştirildi. Osman Dinç, Aron Majoros, Günnur Özsoy, Tuğberk Selçuk’ın heykel yapıtlarının yanı sıra Ozan Türkkan’ın yeni medya yerleştirmeleri yer aldı.

Ayrıca modern danstan koreografilerinin dahil olduğu, izleyici ile etkileşimde bulunan, performans sanatçıları Ayça Ceylan ve Pınar Derin Gencer tarafından hazırlanan özel bir performans sergilendi. Gecede ayrıca Sertap Erener sahne aldı.

Collectors’ Stories kitabı ile koleksiyonların ve eserlerin güncellikleri etrafında yeniden düşünürken geleceğin küratörleri ve sanat profesyonelleri için de benzersiz bir fırsat sunacak. Serginin kitabında yer alan koleksiyoner ve koleksiyonlar arasında Leyla Alaton, Ahmet Aral, Mine ve Cem Bahadır, Mehmet Ali Bakanay, Berrak ve Nezih Barut, Rezzan Benardete, Hanzade ve Osman Boyner, Dr. Şükrü Bozluolçay, Banu Vargı Tümay – Büyük Efes Sanat Koleksiyonu, Büyükkuşoğlu Aile Koleksiyonu, Haro Cümbüşyan, Banu ve Hakan Çarmıklı, Demet ve Cengiz Çetindoğan, Suzan Sabancı Dinçer, Ayşe ve Saruhan Doğan, Gülin ve Emre Dökmeci, Elif Dürüst, Oya ve Bülent Eczacıbaşı, Tansa Mermerci Ekşioğlu, Sevda ve Can Elgiz, Nesrin Esirtgen, Özlem ve Naim Gençoğlu, Zeynep ve Fırat Gönenç, Emine ve Selim Gülçelik, Asuman ve Hüsnü Güreli, Cem Hakko, Can Has, Emin Hitay, Hüma Kabakçı, Ayşegül ve Doğan Karadeniz, Hatice ve Ferit Meriçten, Ari Meşulam, Naim Nihmet, Fazlı Özcan, Önder Öztarhan, Murat Özyeğin, Ayşegül ve Ömer Özyürek, Leyla Pekin, Arzu ve Ömer Sabancı, Sevil Sabancı, Vuslat Sabancı, Melis ve Hakan Salargil, Ali Selçuk, Erol Tabanca, Türkan ve Ziya Tacir, Lucette ve Mustafa Taviloğlu, Agah Uğur, Ayşe Umur, Freda ve İzak Uziyel, Murat Ülker, Şebnem ve Mahmut Ünlü, Erdinç Varlıbaş, Ergin Varlıbaş, Selim Varol, Tony Ventura, Şirin ve Neşet Yalçın, Arzuhan ve Mehmet Ali Yalçındağ, Zafer Yıldırım ve Cem Yılmaz bulunuyor. 

CONTEMPORARY ISTANBUL HAKKINDA;

Contemporary IstanbulI, 12 yıldır Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen galerilerinin, sanatçılarının, kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, koleksiyonerleri ve sanatseverleri İstanbul’da bir araya getiriyor. Çağdaş sanatı odak noktasına alarak Türk sanatını dünya sanatıyla buluşturan CI, bu yıl geçtiğimiz senelerden farklı olarak Kasım ayı yerine 15. İstanbul Bienali ile birçok sanat kurumunun ve galerisinin sergileriyle eş zamanlı olarak 1417 Eylül 2017 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi ve İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştiriliyor. Türkiye’de güncel sanat piyasasının gelişmesinde önemli bir aktör olan CI, uluslararası bir sanat platformu olmanın ötesinde artık İstanbul’a ait bir değer. İstanbul’u ve Türk sanatını dünya piyasasıyla buluşturan CI, 12. edisyonunda bölgedeki önde gelen genç ve köklü galerilerin yanı sıra birçok yeni galeri ve temsilci ülkeyi ağırlıyor.

BARBAROS RESERVE RESIDENCE HAKKINDA;

Bodrum Yalıçiftlik Mevkii’nde, eşsiz bir koya sahip olan Barbaros Reserve-Bodrum Residences; komple donanımlı, hemen yanındaki Kempinski Barbaros Bay otelinin hizmetlerinden faydalanma ayrıcalığı olan 42 özel suite (konaklama birimi) 49 yıllığına devre tatil modeliyle sahip olma fırsatı sunuyor. Peska Turizm ile Sera Group ortaklığının eseri olan Barbaros Reserve-Bodrum Residences’ın ilk fazı 50 milyon dolar yatırımla hayata geçiriliyor. Mimar Arif Suyabatmaz ve Hakan Demirel’in imzasını taşıyan 42 süitlik ilk faz Haziran 2018’de teslim edilecek. Süit (konaklama birimi) sahipleri; 6 bin metrekare’lik spa, Kids Club, 6 adet restoran gibi otel hizmetlerini alacak. Ayrıca özel tekne, Bodrum Marina’ya deniz shuttle, havalimanı karşılama hizmetleri gibi ekstra servislerden yararlanılabilecek.

SERA Group; inşaat ve havacılık sektöründe Türkiye’de pazar lideri konumunda olan TAV Havalimanları Holding’in; TAV İnşaat ve TAV İnşaat’ın bağlı bulunduğu tüm kuruluşların ve Dünya’nın en büyük araç ve deniz yolu yolcu taşıma şirketlerinden İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) ortağıdır.

Contemporary Istanbul ile ilgili gelişmeleri ve etkinlik takvimini sosyal medyada @contemporaryistanbul (IG: 75,5k) hesabından; #Ci17 ve #CiCalendar17 etiketleri üzerinden takip edebilirsiniz.