Dünya’nın ilk ve tek canlı tarih ve diorama müzesi Hisart, 15 Temmuz direnişinin dioramasını sergiliyor.
15 Temmuz’da gerçekleşen hain darbe girişiminin yıldönümünde Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi’nde direniş destanının canlandırıldığı 15 Temmuz dioramaları sergilenmeye başlandı.
Çuhadaroğlu Şirketler Grubu CEO’ su ve Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi’nin kurucusu Nejat Çuhadaroğlu tarafından yapılan dioramalarda destan yazan milletin, 15 Temmuz’da birlikte göstermiş olduğu direnişi en ince ayrıntısına kadar anlatılıyor. 3 boyutlu modelleme tekniği ile 72×110 ebatında yapılan bir dioramada Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) bombalanması, 120×72 ebatındaki bir diğer 15 Temmuz dioramasında Şehitler Köprüsü’ndeki tarihi demokrasi zaferini canlandırılıyor.
Binlerce yıllık tarihe ışık tutan eserlerin yer aldığı Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi, 15 Temmuz dioramalarıyla ülke ve toplum tarihinin dönüm noktasına ışık tutmaya devam ediyor.
Temel hedefi, ülke tarihimizin eşsiz mirasını ve bu mirasın kayıp halkalarını gün yüzüne çıkarmak olan Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi, tarihin ilgili dönemlerini betimleyen dioramalar ve mankenlerle zenginleştirilerek Dünya’da ilk ve tek olan yepyeni bir müzecilik anlayışı ile ziyaretçileriyle İstanbul Çağlayan’da buluşturuyor. Hisart Canlı Tarih Müzesi; kurucusu Nejat Çuhadaroğlu’nun koleksiyoner kimliği ile biriktirdiği orijinal tarihi eserler, gerçek veyakurgu ürünü olayların, 3 boyutlu olarak modellenmesi anlamına gelen Diorama tekniği ile yapılmış özelmaketlerle tarihsel anları, anlamsal bir bütünlük içeresinde sunumuyla Dünya’da bir ilke imza atıyor.